Skip to content Skip to footer

Kontrol altında tutulduğunda hayatı daha üretken hale getirmede motive edici bir etken olabilen stres, özellikle iş hayatında hayatımızı kâbusa çevirebiliyor. Yaşanılan aşırı stres sadece kişiler için değil çalıştıkları kurumlar için de verimliliği düşürme, sık iş değiştirme, motivasyon eksikliği gibi sorunlara yol açıyor.

Gerek çalışanların kendi beklentileri gerekse patronların beklentileri insan iç dünyasında gerilimlere yol açabiliyor. Çalışan bireyler için çok fazla sorumluluk altında olmak, görev dağılımında adaletsizlik olduğunu düşünmek, mesleki ilerleme ile ilgili endişeleri olmak, birlikte çalıştığı ekipte uyumsuzluk yaşamak, alınan ücret ve maaşlar konusunda kaygıların olması, kişinin yaptığı önemsiz ya da var olmayan hataların büyütülmesi, arkasından konuşulması, dışlanması, bilgi saklanması, bağırılması, hakaret edilmesi gibi nedenler stres yaşanmasına neden olur.

Eğer söz konusu kişi bir işverense şirketinin geleceği, çalışanların uyumsuzluğu ve problemleri, alt yöneticilerin sorunları, finans ve yatırım planlamaları strese neden oluyor.

Peki, iş yerinde stresle nasıl baş edilir?

Stresi yenmek için önceliklerimizi belirlemeyi öğrenmemiz gerekiyor. Her sabah iş başlangıcınızda tamamlamanız gereken işleri önem sırasına koyun, madde madde ilerleyin. Eğer yapılacaklar listesi yapan biriyseniz bir kerede beşten fazla madde koymamaya çalışın.

Öğle tatillerini fırsata çevirin

Öğle yemeğini ofiste yememeye çalışın. Mümkünse 15-20 dakikalık kısa bir tur atmaya bakın. Park, bahçe gibi yerlerde yakın turlar atmak hem sizi rahatlatır hem de günlük D vitamini ihtiyacınızı almanızı sağlar.

Doğru nefes almayı öğrenin

Doğru bir şekilde nefes almak ve hafif bir meditasyon gün içerisinde en yorgun ve kötü halinizde sizi rahatlatarak tazelenmiş hissetmenizi sağlar. Derin bir nefes alın ve içinizde tutun. Ellerinizi parmak uçlarınızı birleştirerek itin.5 saniye bekleyin ve ellerinizi gevşetirken nefesinizi yavaşça bırakın. Rahatlayana kadar bu hareketi 5-6 kez tekrarlayın.

Masaj yaptırın

Eğer uzun süre aynı pozisyonda oturarak çalışıyorsanız zamanla vücudunuz pozisyonunuzu ezberler ve çok geçmeyen aynı bölgelerde kendini tekrarlayan ağrılar hissedersiniz. Vücudunuzun bu ezberini bozmak için kan dolaşımını hızlandırmanız gerekir. Masaj ise bunun en keyifli yoludur, aynı zamanda salgılayacağınız endorfin hormonu stresle başa çıkmanızı kolaylaştırır. Eğer işverenseniz çalışanlarınızı zinde tutmak, iş devamlılığını sağlamak, enerji ve motivasyonu yükseltmek için çalışanlarınıza masaj yaptırabilirsiniz. 15 dakikalık ufak bir masaj molasının bile ne kadar yararlı olduğunu ve verimi nasıl arttırdığına inanamayacaksınız.

Gülmeye çalışın

Kendinizi ve ekip arkadaşlarınızı güldürmeye, mutlu etmeye çalışın. Uzmanlara göre gülmek beyinde stres ile savaşan hücreleri arttırıyor. Böylece kendinizi daha iyi hissediyor, işe karşı daha pozitif oluyorsunuz.

Kendinize zaman ayırın

Günün sonunda kendinizi mutlu etmek için yapacağınız bir aktivite seçin, kendinizi önemseyin. Bu kuaföre gitmekte olabilir, masaj yaptırmakta, spora gitmekte. Her gün en az bir saat tüm elektronik cihazlardan uzaklaşın ve kendiniz için bir şey yapın.

Alıntı:bimasaj.com

Leave a comment

the red spa

The Red Spa Ailesi Olarak Sizlere Kaliteli Bir Hizmet Sunmak Adına Alanında Uzman Ekibimiz ve Hizmetlerimizde Sunduğumuz Kaliteli Ürünlerimizle Sizleri Bekliyoruz.

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi-Cumartesi: 11:00 – 22:00

Pazar: 11:00 – 21:00

sosyal medya
iletişim

Meşrutiyet Mah. Villa Han, Rumeli Caddesi 4/6 Nişantaşı, Şişli, İstanbul

 TheRedFitnessAndSpa.com – 2022© All Right Reserved. Designed and Developed by Darius Medya