Yeni Başlayanlara Beslenme Tüyoları

Vücut geliştirmeye yeni başladığımız zaman, tabii ki odağımız aktivitenin kendisi yani egzersizler oluyor. Yaptığımız egzersizi ne kadar ağır kaldırdığımız, zamanla ne kadar ağırlık artırdığımız, yapmamız gereken kardiyo ve egzersizler çok daha büyük bir odak haline geliyor.

Yediklerinizi Sayın

Bu tavsiyeyi her zaman uygulamanız gerekmiyor. Yine de amacınızı belirlediğiniz dönemlerde, tartının da gösterdiği rakama göre gün be gün saydığınız  bir periyot olmalı. Eğer yağ yakmak istiyorsanız bir dönem tartının aşağı yönlü seyredip etmediğine bakmanız gerekecektir. Hangi kalori değerinde, hangi beslenme düzeninde aşağı yönlü bir hareket olduğunu bilip o noktadan diyete başlamak stratejik olarak doğru olacaktır.

Kilonuzu aynı seviyede tutmak veya kilo alarak “bulk” yapmak da isteyebilirsiniz. Yapacağınız şey yine aynı olacak. Çoğunlukla, vücudumuza hangi besinleri aldığımızı bilmiyoruz. Bu da efektif bir düzene sahip olup olmadığımızın bilincine varamamamıza neden oluyor. Kas yapma konusunda en iyi şartları yaratmak adına, en azından belli dönemlerde kalorilerimizi, makrolarımızı saymalıyız.

Esnek Olun, Hile Yapın

Kendini yulaf, tavuk göğsü, pirinç üçlüsü ile kısıtlayarak vücut geliştiren kişi olmamanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Bazı tatlar, seratonin hormonu salgılamamızı sağlar ve bu da sağlıklı bir yaşamın parçasıdır. Elbette sizleri “abur cubur” diye tabir ettiğimiz yiyeceklere yönlendirmeye çalışmıyoruz. Kesinlikle sık sık tüketin anlamına da gelmiyor buradaki tavsiye. Sadece arada bir yiyeceğiniz pizza, hamburger veya tatlı türevi bir yiyecek size iyi gelecektir. Monotonluktan uzak, renkli bir beslenme planı her zaman katı ve disiplinli bir beslenme planından daha uzun vadeli olma ihtimaline sahiptir. Uzun vadeli bir devamlılık da, beslenme konusunda bizim ulaşmak istediğimiz amaç olmalıdır.

Bolca Taze Meyve ve Sebze Tüketin

Anneniz size zorla meyve tabağı hazırladığı zamanlardaki sinirinizi belki de bu başlığı görünce tekrar tecrübe ettiniz. Maalesef, anneniz haklı. Doğru bir sindirim sistemine sahip olmak, ihtiyacımız olan vitamin ve mineralleri alabilmek adına taze meyve ve sebze tüketimimiz gerçekten önemli. Günün en azından bir öğününde besleyici bir salata veya güzel bir meyve tabağı hazırlamayı alışkanlık haline getirirseniz, ekstrem durumlar haricinde hem sindirim sisteminiz efektif çalışır, hem bağışıklık sisteminiz kuvvetlenir hem de vitamin ve mineral eksikliği yaşamazsınız.

 

Alıntı: blog.bodyforumtr.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir